Почва от къртици: как да я използвате

Къртиците са животни, които се отличават със силни предни крака. Благодарение на тях такива животни са идеално адаптирани към копаене. Търсейки храна, къртицата прави дълги лабиринтни проходи в земята. Те могат да бъдат разположени на дълбочина до 60 см. В резултат на копаене животното среща излишък от пръст, който изхвърля на повърхността. В резултат на това в градината се образуват много могили. Как може да е полезно мол почва в градинарствоторазберете в нашата статия.

Опитните производители на цветя знаят от първа ръка колко ценна е такава почва. Служи като идеален компонент за висококачествена почвена смес. Ще ви разкажем по-подробно как да го използвате правилно. пръст от къртичини.

мол земя© Depositphotos

Какво е добро за моловата почва: нейната употреба

Предимства на почвата

  • Подобрява почвата. Почвата от къртичините има уникални свойства. Всъщност, в процеса на копаене на дупки, животните смесват горния слой на почвата с по-дълбоките слоеве, обогатявайки я с минерали и подобрявайки нейната структура. Това помага да се увеличи водопропускливостта и позволява на растенията да получават повече хранителни вещества.
  • Елиминира необходимостта от използване на торове. За отглеждането на много растения са необходими специални закупени продукти, които да помогнат за обогатяване на почвата. Бенките обаче изпълняват същата функция. Следователно почвата от техните дупки се характеризира с повишено плодородие. В тази връзка не е необходимо да се използват химически торове.

мол земя© Depositphotos

Характеристики на употреба

В процеса на копаене къртиците почистват почвата от ларви, както и разхлабете го добре, подобряване на пропускливостта на почвата. Освен това в почвата от дупките на това животно няма семена от плевели или различни вредители. Следователно не е необходимо да се дезинфекцира твърде старателно.

Не забравяйте, че почвата от къртичините не може да се използва в чист вид за отглеждане на разсад. Вземете листен хумус, компост и торф. Смесете ги с пръст от къртичини. След това смесете получената смес с пясък или вермикулит. Идеалната почва за отглеждане на различни култури и домашни цветя е готова. важно! В такава смес не трябва да има повече от 30% молна почва.

мол земя© Depositphotos

Разбира се, дори и с всички предимства на почвата от къртичините, такива животни не могат да бъдат наречени добре дошли гости нито в градината, нито в зеленчуковата градина. Когато изграждате компостери и топли легла, не забравяйте колко е важно да поставите специална мрежа на дъното. Той ще ви помогне да защитите реколтата си от къртици, които активно копаят почвата. Можете също така да прибягвате до използване на вибрационни и звукови репелери. Те няма да навредят на къртиците, а само ще ги прогонят от реколтата ви.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proudly powered by WordPress | Theme: Orton Blog by Crimson Themes.
kolkata girl sex pornichka.org www south indian sexy video com سكس كوبى bibshe.com افلام سكس فض غشاء البكاره wedding fuck thempeg.mobi rii sen gandi nangi video wapoz.me sex vodes desi xxx videos download likeporn.mobi how to make desi daru in hindi
hqxvideos nudeindiantube.net girls without dress افلام سكس ايطالى tubecategories.net شرم الشيخ سكس sxe indian video pornburst.mobi download hindi sexy movie destivbox porniandr.com andhra aunty sex vedios افلام سكس فرنسية طويلة largetube.net خرم الطيز
افلام مصريه جنسيه yesiltube.info سكس المدير manyata dutt nude indiananalfuck.com bf film video player نيك سحاق superamateurtube.com سارة جاة busty indian wife tubaka.mobi exbii hindi mama ni sukumizu fanhentai.net hentai shokugeki