Как да се грижим за божури през пролетта

Изберете божури, които да отглеждате във вашата градина – и определено няма да съжалявате. В крайна сметка те ще служат като ярък акцент в ландшафтния дизайн на вашия сайт. За да ви зарадва това растение с красотата си, трябва да знаете как да се грижим за божури.

Особено внимание трябва да се обърне на такова цвете в началото на пролетта. Веднага щом се появят първите му издънки след дълга зима, започнете да прилагате тор. В крайна сметка правилното хранене е ключов елемент в грижите за това растение.

Как да се грижим за божури през пролетта

Приготвяне на тор с дрожди

как да се грижим за божури© Depositphotos

Ранната пролет е времето, когато растението трябва да се натори за първи път. Трябва да започнете веднага щом кълновете на божур достигнат височина 10 см марки. За да ускорите развитието на цветето, трябва да използвате бакпулвер.

Изсипете в стъклен буркан от 500 мл. 100 г суха мая. Добавете същото количество захар. Сухите съставки се заливат с топла вода и се разбъркват. Поставете буркана на топло място за 2 часа. След това прецедете получената смес. Преди употреба половината от общото количество на приготвения разтвор се разрежда в 10 литра чиста вода. След това преминаваме към поливане на храстите на божур с дрожди.

Не забравяйте да разчистите района

как да се грижим за божури© Depositphotos

За да видите тези дългоочаквани ярки кълнове и да започнете да прилагате тор, трябва да извършите една процедура. След пълното стопяване на снега и издънките още не са се появили на повърхността премахваме цялата растителност и остатъци, натрупани през зимния сезон. Тъй като те могат да попречат на кълновете. Отърваваме се от падналите листа и клони и ги изхвърляме.

След изчистване и появата на първите издънки, трябва да ги наблюдавате малко. За да им осигурите по-добър достъп до въздух, което е важно за кореновата система, внимателно разрохкайте почвата около храстите.

Поливайте цветята щедро

как да се грижим за божури© Depositphotos

Божурите също са любители на водата. Затова си струва да се уверите, че почвата е леко влажна. Само тогава растението ще може активно да расте и да се развива. По време на преди цъфтежа Поливането е особено важно. Редовно провеждаме водни процедури и не преполиваме растението.

Благодарение на почистването на района, навременното хранене и правилното поливане ще можете да отглеждате невероятно красиви божури. Можете да се възхищавате на техния ярък цъфтеж година след година. Просто покажи малко търпение и внимание докато отглеждате такова луксозно растение.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proudly powered by WordPress | Theme: Orton Blog by Crimson Themes.
kolkata girl sex pornichka.org www south indian sexy video com سكس كوبى bibshe.com افلام سكس فض غشاء البكاره wedding fuck thempeg.mobi rii sen gandi nangi video wapoz.me sex vodes desi xxx videos download likeporn.mobi how to make desi daru in hindi
hqxvideos nudeindiantube.net girls without dress افلام سكس ايطالى tubecategories.net شرم الشيخ سكس sxe indian video pornburst.mobi download hindi sexy movie destivbox porniandr.com andhra aunty sex vedios افلام سكس فرنسية طويلة largetube.net خرم الطيز
افلام مصريه جنسيه yesiltube.info سكس المدير manyata dutt nude indiananalfuck.com bf film video player نيك سحاق superamateurtube.com سارة جاة busty indian wife tubaka.mobi exbii hindi mama ni sukumizu fanhentai.net hentai shokugeki