Как да сеете босилек на открито

Сред цялата зеленина босилекът е истински благороден благородник, който е далеч от обикновен копър и обикновен магданоз. Неговият ярък цвят и невероятен аромат пленяват сърцата на всички гастрономи. Не е тайна, че добавянето на такива зеленчуци към ястие го прави много по-вкусно. Ако искате да готвите с такава ароматна съставка, разберете как се сее босилек в открит терен.

С тази информация можете да отглеждате богати на витамини зеленчуци във вашата градина, които след това да добавяте към различни ястия. Споделете с всички тънкостите на засаждането на босилеккоето ще ви помогне да получите щедра реколта.

как да сеете босилек на открито© Depositphotos

Как да сеете босилек на открито: всички тънкости

Характеристики на сеитба

Необходимо е да отглеждате босилек от семена на правилното място. Има нужда от много дневна светлина. Затова изберете да засадите такава зеленина открита площ (без сянка). Босилекът също е голям фен на поливането, което трябва да е често, но не обилно. Що се отнася до почвата, тук също трябва да се вземат предвид някои нюанси. Изберете лека, плодородна почва с неутрален киселинно-алкален баланс. Тежката глинеста почва не е подходяща за това.

Нюанси на сеитба. Босилекът трябва да се засажда в жлебове, чиято дълбочина е не повече от 1 см. Семената трябва да се поставят на разстояние 10-15 см едно от друго. Моля, имайте предвид, че те са доста малки. Следователно можете да комбинирате семена с пясък и да ги засеете по този начин. След това ще трябва да поръсите жлебовете с пръст и да ги покриете с филм. важно! Не накисвайте семената преди сеитба. Защото те ще се слепят, превръщайки се в желеобразна маса.

как да сеете босилек на открито© Depositphotos

Правилна грижа за зелените

За да сте сигурни, че босилекът расте сочен, плътен и ароматен, не забравяйте да поддържате почвата рохкава, да издърпвате плевелите и да го поливате редовно. Не прекалявайте с последната точка. Тъй като винаги трябва да има почва малко влажна, но без локви. В противен случай растението може да се разболее. Използвайте топла, утаена вода, за да поливате вашите зеленчуци.

Веднага щом забележите появата на няколко истински листа, отщипете горната част на зеленината. Това ще даде стимул на страничните издънки да растат и да се разклоняват. Запомнете също наторяване. Наторяването на босилека е необходимо в средата на първия и втория летен месец. За тази цел е подходящ всеки органо-минерален тор, предназначен за билки.

как да сеете босилек на открито© Depositphotos

Започнете да сеете босилек през пролетта. Веднага щом температурата се изравни 16-20 градуса над нулата, можете да започнете да засаждате такива ароматни зелени. Между другото, по-рано ви казахме как да отглеждате домашен копър на перваза на прозореца.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proudly powered by WordPress | Theme: Orton Blog by Crimson Themes.
kolkata girl sex pornichka.org www south indian sexy video com سكس كوبى bibshe.com افلام سكس فض غشاء البكاره wedding fuck thempeg.mobi rii sen gandi nangi video wapoz.me sex vodes desi xxx videos download likeporn.mobi how to make desi daru in hindi
hqxvideos nudeindiantube.net girls without dress افلام سكس ايطالى tubecategories.net شرم الشيخ سكس sxe indian video pornburst.mobi download hindi sexy movie destivbox porniandr.com andhra aunty sex vedios افلام سكس فرنسية طويلة largetube.net خرم الطيز
افلام مصريه جنسيه yesiltube.info سكس المدير manyata dutt nude indiananalfuck.com bf film video player نيك سحاق superamateurtube.com سارة جاة busty indian wife tubaka.mobi exbii hindi mama ni sukumizu fanhentai.net hentai shokugeki